Gazdaság
 • 2022. november 29. 12:52
  A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.
 • 2022. november 28. 09:57
  A magyar lakosság 70 százaléka érzi úgy, hogy nem emelkedtek jelentősen háztartásának rezsiköltségei, ezen belül 30 százaléknyian semmiféle változást nem tapasztaltak. Ezek az eredmények részben annak is tulajdoníthatók, hogy a nagy többség tett valamit a háztartási energiafelhasználás mérséklése érdekében, a legtöbben úgy döntöttek, hogy a korábbiakhoz képest takarékosabban használják fel lakásukban az energiát, 83 százaléknyian nyilatkoztak így. Ennek köszönhetően a lakosság döntő többsége továbbra is kedvezményezettje a rezsicsökkentésnek, derül ki a Real-PR 93. november közepén készült, lapunkhoz eljuttatott közvélemény-kutatásából.
 • 2022. november 21. 11:19
  A kormány a vállalkozások egyre növekvő terheit látva úgy döntött, kiterjesztik Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programot – számolt be róla közleményében Nagy Márton Gazdaságfejlesztési miniszter. A követelmények csökkentésével így nő azoknak a vállalkozásoknak a köre, akik igényelhetik az energiatámogatást.
 • 2022. november 10. 17:52
  A Magyar Nemzeti Bank elnöke kifejtette: a jövőnk érdekében elő kell állítani azokat az új szabályokat, új gondolatokat, melyek a hosszú távú fenntarthatóság és értékállóság köré szerveződnek. A fenntarthatóság "létkérdés".
 • 2022. november 8. 07:17
  A magyar nemzeti tőkésosztály van annyira tőkeerős és felelősségteljes, hogy a gazdaságpolitikai döntések előkészítésében a kormánnyal közösen és közvetlenül vegyen részt, és ne üzengetések formájában történjen ez meg – javasolja Lentner Csaba.
 • 2022. november 7. 13:48
  Budapest – vele Magyarország – az elmúlt hónapban is tartotta legkedvezőbb pozícióját az uniós tagországok között a lakossági áram- és gáztarifák szempontjából. Bár más országok kormányai is léptek a háztartások védelmében, az átlagárak nőttek.
  Címkék:
 • 2022. november 7. 00:20
  19,2 milliárd forint értékben részesülhetnek az állattartók segítségben az őshonos fajták fenntartásában vállalt feladataikért cserébe – jelentette be Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
 • 2022. november 4. 08:41
  Az Eurostat jelentése szerint Magyarországon 34 százalékra javult a GDP-arányos adóterhelés 2021-ben, ezzel szemben az uniós átlag a 42 százalékot közelíti.
 • 2022. október 30. 10:30
  Nem várható, hogy az Európai Unió gázpiaci problémái közép- és hosszú távon megoldódnak - vélekedett a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • 2022. október 24. 16:11
  Az enyhe idő, a teli gáztárolók és az uniós döntések is szerepet játszhatnak az árak esésében a holland gáztőzsdén.
  Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A magyar rendőrök szavatolják a szakszerű fellépést
  Hét éve mindenki láthatja milyen ostrom alatt áll a déli határ és azt is, hogy az utóbbi két évben az illegális bevándorlók sokkal intenzívebben próbálnak bejutni az országba – mondta Rétvári Bence.
 • Az erkölcsi hontalanok rátámadnak népükre
  Amit az erkölcsi hontalanok az „árnyékkormányfővel” az élen művelnek Brüsszelben annak érdekében, hogy a Magyarországot jogosan megillető ezermilliárd forintokat ne fizessen meg az Európai Unió, az a nihilisták végső kétségbeesése – fogalmaz dr. Somogyi János.
 • Az ötödik Orbán-kormány miniszterei
  A kormány novemberben döntött önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel.
MTI Hírfelhasználó