Bogár László
 • 2022. augusztus 2. 13:43
  Lemondott Hegedűs Zsuzsa Orbán Viktor főtanácsadója, aki liberális közhelyeken kívül nem nagyon adhatott „főtanácsot” a miniszterelnöknek, de teátrális látványtechnikával megrendezett távozása fontos eleme a globális színjátéknak. (Aztán „meggondolta” magát, ami még abszurdabbá teszi a sztorit.) – fejtegeti Bogár László.
 • 2022. július 26. 14:19
  A világ „nem létező” urai egy demenciába süllyedő, önmaga mentális állapota feletti legelemibb ellenőrzését is elveszteni látszó aggastyánt „üzemeltetnek” az Amerikai Egyesült Államok elnökeként – taglalja az USA állapotát Bogár László.
 • 2022. július 12. 23:51
  Az Oroszország elleni szankciók, embargók eddig is hatástalanok voltak, pontosabban volt „hatásuk”, de ez a hatás leginkább azoknak ártott, akik ezeket az intézkedéseket az amerikai birodalom fegyelmező hatalmi nyomása alatt vergődve meghozták – olbasható Bogár László cikkében.
 • 2022. június 14. 09:31
  Az egyre inkább globális háborúvá kiszélesedő konfliktus nem valami szuperkomplex rendszer spontán önszabályozásának következménye, hanem egy olyan „láthatatlan” szuperstruktúráé, amelynek egyetlen vélhető célja most a szuperkomplex rendszer „visszabontása” – rögzíti Bogár László.
 • 2022. június 9. 10:33
  Az infláció szó szerinti értelmezése felfúvódást jelent, ezért jogos kérdés, hogy ki és miért fújja fel most ezt a pénzbuborékot, amire legutóbb az arab–izraeli háború után, azt megelőzően pedig az első és a második világháború után volt példa.
 • 2022. május 26. 10:51
  Egy évtized és több tízezer milliárd eurónyi beruházás kellene ahhoz, hogy Európa egész energetikai komplexuma átálljon az orosz energiától teljesen független módra.
 • 2022. május 3. 11:01
  Az orosz Károlyi Mihály, akit Mihail Gorbacsovnak hívnak, ma is a globális véleményhatalom kedvencének számít. Joggal.
 • 2022. április 15. 11:39
  A magyar választók nagyobbik fele képes volt arra, hogy érzelmeit, értékeit, érdekeinek felismerését megóvja a mindezt összezavarni kívánó, destruktív energiáktól. De a kisebbik fele nem.
 • 2022. április 5. 23:33
  Az ellenzék látszólagos „egységét” valójában csak a remélt uralmi „zsákmány” igézete tartotta össze ideiglenesen, így a kudarc automatikusan szétrobbantja ezt a hamis nagykoalíciót. Az egész folyamat legfeljebb mint társadalom-lélektani dráma lehet érdekes, amelyben újra megmutatkoznak ezek a régóta fennálló patologikus mintázatok.
 • 2022. március 24. 08:37
  Az elmúlt hatvan év során a nyugatosított világ legfőbb törekvéseinek lényegét a termelési tényezők globális áramlásának szabadsága adta.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó