Külhoni óvónők és tanítók találkozója Sátoraljaújhelyen
2022. szeptember 30. 21:20

Elkezdődött a Kárpát-medencei Óvodapedagógus és Tanító Találkozó pénteken Sátoraljaújhelyen: az eseményen csaknem százötven észak-erdélyi és partiumi pedagógus vesz részt.

 

 

 

Erdély Bethlen Gábor fejedelemsége alatt, a térképen hét partiumi megye:  Ugocsa, Bereg, Zemplén, Borsod, Szabolcs, Szatmár and Abaúj – wikipedia

A megnyitón Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke az óvónőket és a pedagógusokat stratégiai szövetségeseknek nevezte, mert fontos szerepük van abban, hogy a határon túli magyar gyerekek számára magyar iskolát választanak-e a szüleik.
   
Jelezte, a szövetség már születésüktől fogva támogatja a külhoni gyermekeket. Az adventi időszakban huszonkétezer magyar óvodásnak küldenek ajándékot, emellett iskolatáskával köszöntik a magyar iskolákba beiratkozó gyerekeket.
   
Szeptemberben több mint ötszáz helyszínen kilencezer magyar iskolakezdőnek adják át személyesen a magyar összefogást jelképező ösztöndíjat.
   
A Rákóczi Szövetség által szervezett eseménysorozat célja, hogy kifejezze a külhoni óvónők és tanítók iránti megbecsülést.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó