Sallai Roland fejsérülése súlyosabb, mint gondoltuk
2022. szeptember 27. 14:15

Drámai részletek derültek ki a súlyosan megsérült Sallai Roland állapotáról, ugyanis a Freiburg magyar válogatott támadójának kettős látása van, a fejében lévő fémlap pedig már a hátralévő életében a fejében marad.

A magyar válogatott Sallai Rolandot két hete műtötték meg, miután arccsonttörést szenvedett a Bayer Leverkusen elleni bajnokin, jelenleg pedig otthon lábadozik. A játékos édesapja, Sallai Tibor a Blikknek elárulta, hogy a Németországban játszó magyar focista jelenleg otthon lábadozik, és a laza mozgást már elkezdheti.

Teljesen azért még nem egészséges, kettős látása van.

De ez teljesen természetes ilyen sérülés és orvosi beavatkozás után. Szerencsére különösebb gond nélkül lezajlott a műtét, amely nagyon hosszú, komplikált és veszélyes volt. Még az is előfordulhatott volna, hogy rosszul sikerül valami, és akkor nem lát a fiam a bal szemére, bár én azért bíztam a német sebészekben"


Sallai Roland életét örökre megváltoztatja a súlyos – origo/AFP/Uwe Kratft

Sallai életét ugyanakkor örökre megváltoztatja ez a sérülés, mivel a lepattant csontszilánkokat meg kellett erősíteni, összekapcsolni egy kis fémlemezzel, amivel már együtt kell élnie.

"Ez a fémlap most már élete végéig ott lesz a fejében, azután sem fogják kivenni, ha összeforrott a csont.

Azt mondták a szakemberek, ezt nem fogja érezni, nem zavarja majd a pályán és azon kívül, abszolút teljes lehet az élete.

Az egész beavatkozás egyetlen hátulütője csupán az lesz, hogy a repülőtereken állandóan be fognak jelezni nála a fémdetektoros kapuk.

Így majd mindig előre szólnia kell az ellenőrzéseknél, hogy fémdarab van a testében" - mondta Sallai édesapja, aki elárulta azt is, hogy fia természetesen a tévén keresztül figyelte a magyar fociválogatott Nemzetek Ligája szereplését.

origo/blikk
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó