NB I - Az utolsó pillanatban egyenlített az Újpest
2022. augusztus 13. 22:35

A második félidőben emberelőnyben futballozó Újpest FC hazai pályán az utolsó pillanatban alakította 1-1-re az eredményt a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Zalaegerszeg 1-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 3219 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Junior Tallo (93.), illetve Németh D. (32.)
sárga lap: Antonov (34.), Bjelos (89.), illetve Gergényi (34., 45+1.), Mocsi (39.), Ubochioma (51.), Májer (53.), Tajti (57.)
piros lap: Gergényi (45+1.)

Újpest: Banai - Pauljevic (Simon K., 66.), Diaby, Csongvai, Kuusk (Bjelos, a szünetben), Antonov - Ljujic (Borello, 78.), Onovo, Boumal - Lahne (Junior Tallo, 66.), Katona M.

Zalaegerszeg: Demjén - Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi - Ubochioma (Carioca, 55.), Sankovic, Tajti, Májer (Mim, 55.; Kovács B., 80.) - Szalay (Huszti, a szünetben), Németh D. (Manzinga, a szünetben)

Eleinte mindkét csapat elsősorban távoli lövésekkel próbálkozott, majd Branko Pauljevic közelről, éles szögből lőtt a kapufa mellé. A játék képe alapján némileg váratlan volt, hogy a 32. percben megszerezte a vezetést a rendhagyó, khaki-narancssárga színösszeállítású, ráadásul Zalaegerszeg térképét mintázó mezben játszó vendégcsapat. Tajti Mátyás lapos, pattogós indítását követően az elmélázó védők és a kapujából rossz ütemben kimozduló Banai Dávid között Németh Dániel lőtte a labdát a hálóba.

Az első félidő hosszabbításában Gergényi Bence visszahúzásért megkapta második sárga lapját, így a ZTE 1-0-s előnyben, de emberhátrányban mehetett a szünetre.

Több nagy hazai helyzettel kezdődött a második felvonás, ráadásul az újpestiek rendre közelről veszélyeztettek. Állandósult a fővárosiak fölénye, ezért egyoldalú volt a játék, a ZTE csupán néhány kósza ellenakciót tudott vezetni, ám ezek nem hordoztak veszélyt magukban. A szemfüles védőknek, valamint a bravúros védéseket bemutató Demjén Patriknak köszönhetően egészen a hosszabbításig nem kaptak gólt a zalaiak.

A 91. percben Tajti kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, és ezt a videobíró-stáb jóváhagyta. A meccs utolsó momentuma az Újpest egyenlítése volt: a 93. percben Giuseppe Borello beadását Junior Tallo közelről a hálóba fejelte.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó