Szijjártó Péter: Végre észszerű döntést hozott az Európai Parlament
2022. július 6. 17:25

Remek hírnek nevezte a külgazdasági és külügyminiszter azt amiről a Magyar Nemzet is beszámolt, jelesül, hogy az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómiarendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet.

Szijjártó Péter szerint ezzel végre észszerű döntést hozott a brüsszeli testület.

Jelenleg Európa egy soha nem látott energiaellátási válsággal néz szembe és az európai energiapiacon is minden bizonytalanná vált. Az árak az egekben, a szállítások akadoznak, nem tudjuk lesz-e elég földgázkínálat a jövőben - írta a tárcavezető hivatalos közösségi oldalán.

Ezek alapján, ha az Európai Parlament továbbra is negatívan diszkriminálta volna a nukleáris és földgáz alapú energiát, az további súlyos bajokhoz vezetett volna - tette hozzá Szijjártó Péter, aki szerint világos, hogy azok az országok lesznek leginkább biztonságban a jövőben, melyek nagyrészt elő tudják majd állítani a maguk által felhasznált energiát. 

A miniszter emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány is ezért gyorsítja minden létező módon a Paksi Atomerőmű építésének előkészületeit, s most ennek az energiabiztonság szempontjából sorsdöntő beruházásnak az ellenzői újabb érvet vesztettek el.

Bebizonyosodott, hogy a nukleáris energia nemcsak gazdaságos és biztonságos formája az energiaelőállításnak, hanem fenntartható is - olvasható a Szijjártó Péter Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésben, amely IDE kattintva érhető el.

MNO
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó