Fidesz: A baloldal ma saját magát járatja le
2022. május 28. 22:45

A Pegazus-program magyarországi használata ügyében címzett Rogán Antal miniszternek kérdéseket Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció uniós parlamenti képviselője, aki szombaton délelőtti sajtótájékoztatóján „kormányzati törvénytelenségeket, visszaéléseket és világra szóló botrányt” emlegetett.

Rónai szavaira a Fidesz közleményben reagált: „Ellenzéki képviselők lehallgatásával és lejáratásával a Gyurcsány-kormány idején foglalkozott a titkosszolgálat. A baloldal ma saját magát járatja le!” - írta a DK-s politikus vádjaira válaszul a nagyobbik kormánypárt.

Ugyanakkor érdemes felidézni, hogy éppen az a Gyurcsány vezette párt emleget „törvénytelenségeket, visszaéléseket”, amelynek regnálása alatt a titkosszolgálatokat az akkori kormány hatalomban tartása érdekében működtették.

Emlékezetes, hogy 2008 júniusában Laborc Sándor, az elhárítás akkori vezetője kétszer is találkozott az azóta több, az 1990-es években elkövetett gyilkossági üggyel összefüggésben elítélt Portik Tamással, idézi fel az esetet a Magyar Nemzet, hozzátéve: Portik és Laborc lényegé­ben abban állapodott meg, hogy az egykori olajbűnöző információkat gyűjt és kreál fideszes politikusokról. A sikeres, zavartalan munkavégzés érdekében az akkori főigazgató még egy biztonságos telefont is intézett Portiknak.

„Mint köztudott, Laborc Sándor bukása után az átadás-átvételkor az NBH számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt, amely parlamenti politikusokat érintett. Laborc hivatali laptopján »Ovi« és »Bajusz« nevű mappákba mentette az Orbán Viktorról és a Kövér Lászlóról gyűjtött adatokat. Laborc Sándor, aki nyilván számos szenzitív, államtitkot képező információ ismerője, napjainkban a Demokratikus Koalíció körül tevékenykedik” - írja a lap.

MH
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó