Temerin lovasa nyerte meg a jubileumi, tizedik Vajdasági Vágtát
2022. május 28. 20:45

A Temerint képviselő Varga Luca nyerte meg szombaton a tizedik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtát Fantázia nevű lovával Szabadkán.

Második a kishegyesi Cékus Árpád lett Déva Szándékkal, harmadikként pedig Szőke Dániel ért célba Adorján színeiben London hátán.

Ismét megszervezték a Kishuszár Vágtát is, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A futamot a címvédő Erdei Anna Dorka nyerte meg Bohóc nevű lován Kishegyes lovasaként.

A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára tizenkét felnőtt és négy kishuszár nevezett be. A Vajdasági Vágta a Nemzeti Vágta előfutama, a továbbjutók október 1-jén és 2-án állhatnak rajthoz Budapesten, a Hősök terén.

A futamok mellett lovasbemutatót, csikósbemutatót, néptáncprodukciókat, régi mesterségek vásárát és főzőversenyt is rendeztek, valamint széles körű gasztronómiai- és kézműveskínálat várta a látogatókat, akik a rossz idő ellenére nagy számban látogattak ki a szabadkai lóversenypályára. A nap zárásaként a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel a vajdasági eseményen.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a Vajdasági Vágta fővédnöke a helyszínen elmondta: a Vajdasági Vágta fontos közösségi rendezvénnyé vált, és népszerűsége azt bizonyítja, hogy a vajdasági magyarok is a lovas nemzet részei. Véleménye szerint reneszánszát éli a lovassport.

A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó