Több mint kétmillió autósnak érdemes most figyelni!
Akik 2010 előtt vették a kocsijukat, holnap éjfélig dönthetnek arról, hogy másik biztosítónál kötnek-e szerződést. Erre mintegy kétmillió embernek lesz lehetősége. Azok válthatnak most, akik még 2010 előtt vásároltak autót, és január 1-jén van a biztosítási évfordulójuk. Akik 2010 után vásárolták autójukat, már saját biztosítási évfordulójukon cserélhetnek.
2015. november 30. 12:40

Több ezer forintot spórolhatnak meg az autósok a biztosítóváltással. Akik 2010 előtt vették a kocsijukat, azok holnap éjfélig dönthetnek arról, hogy másik biztosítónál kötnek-e szerződést. Azok válthatnak most biztosítót, akik még 2010 előtt vásároltak autót, és január 1-jén van a biztosítási évfordulójuk. Ez több mint kétmillió magyarországi autóst érint.

December 1-jéig kell bontani

Ha a gépjármű-tulajdonos úgy dönt, hogy vált, december 1-jéig kell szerződést bontania jelenlegi biztosítójával. Aki kicsúszik a határidőből, annak korábbi szerződése marad érvényes jövőre is. Akik a biztosítóváltás mellett döntöttek, azoknak december 31-éig kell megkötniük az új szerződést. A kgfb-piacon 15 biztosító van, lehetnek különbségek a díjakban - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.

Érdemes nézelődni

A biztosítók több mint száz kedvezményt érvényesíthetnek, ezért érdemes időben tájékozódni az díjtarifákról, mert bizonyos esetekben akár több ezer forintot is lehet spórolni a váltással – emeli ki Gilyén Ágnes. Nagyon sok az összehasonlító portál, amelyek üzleti érdekektől mentesen az összes kedvezményt feltüntetik, mindenképp érdemes felkeresni őket és összevetni a tarifákat.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
 • A baloldal irányítja a tüntető álcivileket
  Baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak.
MTI Hírfelhasználó