Óriási a dugó Ausztria felé
Az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzése miatt 30 kilométeres torlódás alakult ki hétfő reggelre az M1-es autópályán Ausztria felé - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-t.
2015. augusztus 31. 09:49

A határ előtt torlódás alakult ki és lassú a haladás az 1-es számú főúton is, szintén Ausztria felé - közölte Marczin Bence. A többi határponthoz vezető útról nem jeleztek torlódást - mondta a szóvivő. Az osztrák hatóságok razziája vasárnap fél kilenckor kezdődött. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Ausztria megszigorítja a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas lehet arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Sopronnál és Kópházánál is torlódnak az autók 

Az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt feltorlódtak az autók a hegyeshalmi, a soproni és a kópházai határnál - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfő reggel az MTI-t. Takács József elmondta, hogy az M1-es autópályán már mintegy 30, a soproni határpontnál 6, a kópházainál 4 kilométeres kocsisor alakult ki. A rendőrség a gépjárművezetők türelmét kéri, illetve azt, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Ausztria megszigorította a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas lehet arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Közölte azt is, hogy a határ közelében, valamint a nemzetközi főútvonalak mentén ellenőrző pontokat hoznak létre. A belügyminiszter hangoztatta, hogy az intézkedés várhatóan fennakadásokat idézhet elő a közúti forgalomban, de az emberéletek megmentését és az embercsempészek elleni hatékony fellépést szem előtt tartva el kell viselni az ilyen ideiglenes közlekedési nehézségeket. A szigorítást egyeztették Magyarországgal, Szlovákiával és Bajorország német szövetségi tartománnyal - tette hozzá.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Novák Katalin Bagdadban
  Novák Katalin személyében első alkalommal látogatott magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota az MTI-vel.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
MTI Hírfelhasználó