Szabadság tér '89
Rákay Philip a Könyvhéten dedikálja a kötetet 2015. június 6-án, szombaton 13 órakor a Vörösmarty téren, az Alexandra 79-es pavilonjában.
2015. június 5. 08:47

Megdöbbentő történetek.

Több száz árulkodó archív fotó.

Egy lebilincselő könyv a rendszerváltó évekről és a kádári diktatúra viselt dolgairól.

Rákay Philip a Könyvhéten dedikálja a kötetet 2015. június 6-án, szombaton 13 órakor a Vörösmarty téren, az Alexandra 79-es pavilonjában.

-------------------------------------------

A Szabadság tér '89 című televíziós műsor és az annak nyomán készült, most megjelent könyvváltozat olyan, tabunak számító témákat is kíméletlen őszinteséggel igyekszik kibeszélni, amelyeket a rendszerváltoztatás óta eltelt negyed évszázadban nem volt divat elővenni. 

Bár a Szabadság tér '89 immáron második éve minden héten a múlttal foglalkozik, hazánk 1945 utáni történelmével - különös tekintettel a Kádár-éra áporodott levegőjű, Janus-arcú világára -, valamint a korszakot elementáris erővel megváltoztatni akaró, ellenzéki törekvésekkel, mégis minden üzenete, tanulsága a mának szól.

Rákay Philip neves történészek, művészek, politikusok bevonásával dolgozza fel a kádári diktatúra és a rendszerváltoztatás összefüggéseit, sok mindent megvilágítva és megértetve velünk a mai magyar közéletet szétfeszítő világnézeti vitákból is.

A sikeres tv-műsor most egy lebilincselő történetekkel teli, több száz - eddig ritkán publikált - archív fotóval illusztrált könyv első köteteként lát napvilágot. 

gondola - MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az erkölcsi hontalanok rátámadnak népükre
  Amit az erkölcsi hontalanok az „árnyékkormányfővel” az élen művelnek Brüsszelben annak érdekében, hogy a Magyarországot jogosan megillető ezermilliárd forintokat ne fizessen meg az Európai Unió, az a nihilisták végső kétségbeesése – fogalmaz dr. Somogyi János.
 • Oroszország egyik legpusztítóbb fegyvere
  A 9K515 Tornádó-Sz rakéta-sorozatvető ereje állítólag az atombombáéval vetekszik. Az orosz rakétacsapások főleg a vízellátó és áramszolgáltató rendszereket veszik célba.
 • Elfogadták a magyar helyreállítási tervet
  Jelentős előrelépésként értékeli a területfejlesztési miniszter, hogy az Európai Bizottság (EB) másfél év után elfogadásra ajánlja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar tervet.
MTI Hírfelhasználó