Harcsarekord: a 113 kilós hal magyar csúcs
113 kilós óriási harcsát fogott egy kaposvári horgász. Ezzel új országos rekord született a Töröcskei-tavon.
2010. május 11. 15:00

230 centiméter hosszú és 113 kiló – sorolta büszkén a hatalmasra nőtt ragadozó paramétereit a kaposvári Kovács Gábor. – A harcsa hétfőn este fél tíz körül egy gilisztacsokorra kapott, s alig negyedórás fárasztás után már a miénk volt. Hihetetlen látvány tárult elém. Soha nem felejtem el azt, amikor először megláttam.

A kaposvári fiatalember már rögtön a bevágás után érezte, hogy „súlyos egyéniséggel” van dolga. Küzdött a hal, a fárasztásban társa, Hegedűs Csaba sietett a segítségére. Életük talán legizgalmasabb pillanataikat élték át. Bíztak, reménykedtek a sikerben, az viszont minden képzeletet felülmúlt, amit láttak. „Már több nagy halat fogtam eddig, de álmomba se gondoltam, hogy valaha ekkora akad majd a horgomra” – így a fiatalember. „Korábban a merenyei tavon egy 47,5 kilós harcsát emeltem ki, a töröcskei példány ezt jóval felülmúlta” – tette hozzá.

Méghozzá annyira, hogy a hagyományos mérleg a mérésnél kiakadt. Ezért kedden reggel a digitális mérleggel próbálkoztak. A kijelzőn az állt: 113 kg. Amúgy jellemző a hal méretére, hogy az óriási harcsát csak egy utánfutón lehetett elszállítani. A füredi úti lakótelepen pillanatok alatt kisebb csoport verődött össze; a lakók elhűlve nézték a zöld nejlonzsákra kiterített hatalmasra nőtt példányt. Fotók, videók sokasága készült a kiterített halról.

Gratulálok az országos rekordhoz – fogott kezet Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület (KSE) elnöke Kovács Gáborral. A Mohosz illetékesétől épp akkor kapta a hírt: az eddigi csúcs megdőlt, a töröcskei fogás új országos rekordnak számít. A kaposvári pecás hala épp egy kilóval nehezebb, mint az Adácsi-tóban hat éve kiemelt 112 kilós harcsa.

sonline.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó