Amerikai nagybácsik
2022. szeptember 2. 00:35

AFP / Kisbenedek Attila

 

Amerikai nagybácsik!

Mint minden birodalom és nagyhatalom, úgy az amerikai is helyi "ügynökökkel" dolgoztat, a helyi komprátor elittel, melyen keresztül kőkemény gazdasági, pénzügyi és kulturális érdekeit képviselteti, illetve saját kultúráját kívánja átültetni a lokális térbe, végső soron megfosztva ezzel az adott népet a nemzeti léttől.

Nyilván senki sem gondolja komolyan, hogy a pénzügyi, logisztikai és softpolitikai támogatást nyújtó birodalom politika alakítói legyenek akár hivatalos kormánykörök, akár kiszervezett "civil" szervezetek és a velük többé-kevésbé átfedésben lévő gazdasági, pénzpiaci szereplők nem támasztanak követelményeket a patronáltjaikkal szemben azok kormányra kerülése esetén.

A korábbi "együttműködők" hivatalos fedőszervének, az SZDSZ felbomlását követően, űr keletkezett a baloldalon, amelyet csak részben töltött be a hanyatló MSZP helyét átvevő, a túlmozgásos Gyurcsány Ferenc vezette DK; a Momentum pedig intellektuális hiányosságai miatt, csupán a menekülő szavazatokat felszívó pártként nem volt alkalmas a hazai viszonyok kívülről irányított alakítására.

Így került képbe Márki-Zay a "kistérségi messiás" (ezúttal is köszönjük Békés Mártonnak ezt a remek megnevezést), akit egy amerikai kitérőt (kiképzést?) követően, háta mögött egy a pártfinanszírozási szabályoktól nem zavartatott mozgalommal és a birodalmi tanácsadókkal alkalmasnak ítéltek (korábban Bajnai Gordont jelölték ki erre a feladatra) a "történelem urai", hogy transzmissziós szíjként a birodalmi akaratot közvetítse a magyar államigazgatásnak.

Hát innen fújt a szél! Figyeljünk oda, mert ezek a körök újra próbálkoznak!

Kötter Tamás: Amerikai nagybácsik!

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó