Botka meg a történelem
2022. szeptember 1. 00:48

A történelemben vannak olyan ritka vezetők, akik birodalmat és teljhatalmat kaptak örökül, de mégis úgy döntöttek: kitörnek a hazugságból, és saját maguk döntötték le a korlátlan hatalmukat, mert hittek abban, hogy a nép szabadságot és demokráciát akar. Ez a ritka vezető volt a Nobel-békedíjas Gorbacsov is.

És vannak, voltak olyan vezetők is, akik demokráciában kaptak felhatalmazást, de korlátlan hatalmat építenek, mert abban bíznak, hogy a népet lehet folyamatosan ijesztgetni az új és mindig újabb ellenség ellen vívott harcban. Sok ilyen példa volt és van a történelemben.

Gorbacsov idejében Magyarország élen járt a reformokban és hitt a szabad európai jövőben, ma is élen jár, de sajnos másban…

Botka László: Gorbacsov idejében Magyarország élen járt a reformokban és hitt a szabad európai jövőben

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó