Gelencsér, az államférfi
2022. augusztus 31. 00:40

Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

A Momentum elnöke picit szerepet tévesztett, mikor közösségi oldalán a Horthy-mellszoborról írt.

A Horthy Miklós mellszobrával kapcsolatos ügyben szólalt meg közösségi oldalán Gelencsér Ferenc. A Momentum elnöke elutasítja a kezdeményezést, szerinte „nincs helye a Parlamentben Horthy Miklós mellszobrának”.

„Mindannyian tudjuk, hogy a bizonytalan idők kedveznek a radikalizmusnak, de nem hagyhatjuk a szélsőséges eszmék erősödését az Országház falain belül. Nem engedhetünk teret a kirekesztés, az elnyomás, a megkülönböztetés politikájának” – írja a momentumos politikus. 

Bejegyzésének legérdekesebb része, amikor némi szereptévesztésről tanúbizonyságot téve azt írja: 

Államférfiként, politikusként, országgyűlési képviselőként, de legfőképp emberként utasítom el a Horthy-szobor állítását!”
 
Az ellenzéki politikus bejegyzését itt olvashatja el:
 
mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó