Szegény Lengyel László
Nagyon szegény és roppant szerencsétlen
2022. augusztus 29. 01:09

MTI/Kovács Attila

 

Azt az embert, akit az önmagáért való felelősség és a másokhoz fűződő szabad, egyenlő és szolidáris viszony tesz emberré.

„Az elmúlt évtized arról szólt, hogyan bújj ki minden felelősség alól, mondj le a közszabadságokról saját házi szabadságodért, próbálj egyenlőbb lenni az egyenlőknél és ne légy szolidáris senkivel. A 2010-es forradalmi ellenforradalom eszméje egyszerű, ahogy Dosztojevszkijnél mondják az Ördögökben: »a forradalmi gondolat egész lényege a becsület tagadásában rejlik. Nekem tetszik, hogy ezt bátran és rettenthetetlenül ki is nyilvánítják. Nem, Európában ezt még nem értik, nálunk pedig éppen erre vetik rá magukat. Az orosz [magyar] ember számára a becsület csak fölösleges teher. Mindig is teher volt. Az egész történelme folyamán. Őt a »becstelenségre való jog« nyílt meghirdetésével lehet a leghamarább meghódítani.«

Magad és családod iránt egyetlen felelősség: lopj! Aki eddig és ezután nem lop, kimarad a magyar történelemből. Nem jó családapa és családanya. Magadnak és másoknak hazudj! Aki meglátja és megvallja a valóság mögötti igazságot, senkivé lesz a magyar életben! Jogod és kötelességed a becstelenség, mert az magyar dicsőség! Légy kisfiam Tiborcz Istvánná! Légy kislányom Orbán Ráhellé! Nem tudtál semmit, nem volt semmid, tudsz mindent és van mindened.

Nem kultúrharcban, nem világjárványban, nem háborúban, hanem a boltban, a benzinkútnál, a vendéglőben, az üres tűzifaárusnál, az értéktelen forintjával Bécsben kezdi felismerni a magyar magában az embert. Az árakkal ismerkedve magával ismerkedik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Lengyel László: Az Orbán-rendszer fő törekvése, hogy a magyarokban eltüntesse az embert

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó