A gödör alján
2022. augusztus 27. 01:23

 A baloldal eljutott a gödör aljáig

Szabó Bálint 2013-ban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az utóbbi idők legizgalmasabb politikai innovációja a gazda és traktor nélküli gazda- és traktoros tüntetés. És ezzel lényegében a baloldal eljutott a gödör aljáig, hiszen amit augusztus 20-án és azóta is művelt-művel Szabó Bálint okleveles eltűnőbajnok és futóbolond, az leginkább egy Rejtő Jenő-könyv nyitójelenetére hasonlít.

Csak viccesebb.

A jelenleg Szegeden dolgozó és időnként kámforrá való képviselő az elmúlt héten indított egy komolyabbnak nevezhető médiakampányt; a haladó sajtónak és a maroknyi reménykedő ellenzéki kemény magnak ígért mindent, fűt, fát, paripát, de elsősorban 1800 traktort. Azt mondta, soha nem látott gazdatüntetést fog szervezni, Budapestet ellepik majd a mezőgazdasági gépek, a kormány pedig meg fog bukni. Lett is odaát az Orbán-gyűlölő nyilvánosságban akkora csodavárás, hogy csak.

Ebben egyébként nagyon jók, valódi munka helyett általában ülnek, szomorkodnak, gyűlölködnek, reménykednek és csodát várnak, valamint újabb és újabb messiásokat kezdenek követni. A csoda persze nem jön, a messiásokról meg kiderül, hogy futóbolondok. Augusztus 20-án viszont az ígért munkagépekből és gazdákból nem lett semmi, Szabó viszont a rögeszmés őrültekre jellemző magabiztossággal, szépen vasalt fehér ingben és selyem nyakkendőben nyilatkozott lényegében mindennek és mindenkinek, és arról beszélt, hogy nincs baj, ugyan a traktorok nem indultak el, de ettől függetlenül a tüntetés egy valóságos sikertörténet, hiszen legalább kint vannak a jó levegőn. Vagy valami ilyesmi.

A képviselő úr mondandóját nem mindig könnyű követni. A kijelentései nem kimondottan arattak osztatlan sikert, volt, aki üvöltözni kezdett vele, volt, aki fel akarta pofozni, a tüntetők többsége pedig, miután szembesült azzal, hogy se gazdák, se munkagépek, Szabó meg egy címeres ökör és egy beteges hazudozó, szépen hazaindultak. Szabó viszont maradt, és a mai napig ott is van, bár kissé le lett gatyásodva. Mármint tényleg.

Csütörtök este már nem nyakkendőben fogadta a sajtó képviselőit, hanem egy viseltes rövidnadrágban, pólóban, láthatósági mellényben és mezítláb. Állítása szerint a cipője éppen mosásban.

(Ezen a ponton mindenképpen szeretném figyelmeztetni a nyájas olvasót, semmilyen körülmények között ne rakja mosógépbe az öltönynadrághoz kiválasztott bőrcipőjét, mert tönkremegy.) A magabiztossága viszont megmaradt.

A Fidelitas által a tüntetés helyszínére vitt játéktraktorokról pedig öntudatosan kijelentette, hogy a tüntetés céljaival egyetértő szimpatizánsok vitték oda. Hát persze. Szabó úrnak ezúton is hosszú életet kívánok, remélem, még sokáig velünk marad és sok ilyen vidám programot fog nekünk szervezni.

 

Apáti Bence: A baloldal eljutott a gödör aljáig

 

 

MNO
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó