Világ meterológusai, egyesüljetek!
2022. augusztus 26. 00:58

42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői írták alá a Climate Without Borders (CWB), azaz Klíma Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet közleményét, amiben támogatásukról biztosítják az Országos Meteorológiai Szolgálat két kirúgott vezetőjét, Radics Kornéliát és Horváth Gyulát – írja az RTL.

A CWB közölte, sokkolta őket a hír, hogy két kollégájukat azért távolították el, mert rendesen végezték a munkájukat. „Szinte lehetetlennek kéne lennie” annak, hogy megjósolják, hogyan fog viselkedni „egy olyan kaotikus rendszer, mint a légkör”, ennek ellenére mégis olyan fejlődésen esett át a meteorológia, hogy az emberek azt várják, hogy pontosan meghatározzák, milyen lesz az időjárás, ennek ellenére van bizonytalanság az előrejelzésekben, és ők az elsők, akik ezt elismerik – írja a CWS, ami szerint az előrejelzéseink néha tökéletlenek lesznek, és gyakran népszerűtlenek, de a magyar kollégákhoz hasonlóan „az embereket helyezzük a politika elé”.

A közleményt többek között az ARD német közszolgálati televízió, az RTVE spanyol közszolgálati televízió, a NOS holland közszolgálati adó, a RAI olasz közszolgálati adó, a TV4 svéd televízió, az NHK World japán közszolgálati televízió és az Al-Jazeera hírtelevízió időjárás-jelentői írták alá.

42 ország meteorológusai és időjárás-jelentői álltak az OMSZ kirúgott vezetői mellé

444.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó