Álmos máris tüntet
2022. augusztus 14. 00:14

Fekete-Győr András: Hagyják békén az erdeinket!

„A ma kivágott fát holnap biztosan nem tudjuk pótolni. Egyszerűen nem értem, hogy a magát családbarátnak nevező kormány, a minél több gyerek születését szorgalmazó Fidesz miért nem gondol arra, hogy milyen jövője lesz a fiatal magyaroknak a hazájukban? Azt meg egyébként sem értem immár tizenkét éve, miért van az, hogy bármit akar Orbán Viktor, azt mindig azzal kezdi, hogy vágjuk ki a fákat.

A ma kivágott fával egy-másfél év múlva lehet fűteni. Jövőre mit vágunk ki? Meddig vágjuk ki a fákat, erdőket? Az Orbán-kormány nem érti az erdők jelentőségét, ebben is csak erőforrást lát (nem csoda, ha a korábbi humántárca is „emberi erőforrások” néven működött). Nincsenek semmilyen számításai arról, hogy adott mennyiségű fa kivágása után mennyivel csökken adott terület vízmegtartó képessége, mennyivel nő a forróság a kiirtott erdő helyén, mi lesz az ott élő állatokkal, mi történik a talajjal, amelyet immár nem markolnak a fák gyökerei.

Mindent improvizálnak. Mindig minden pótmegoldás, ami nem a holdudvaruk vagyonát, udvartartásuk pompáját növeli. Adófizetést, alaptantervet, járványkezelést, mindent eszetlen csapkodással akarnak »megoldani«, és mindig a jövőnek okoznak kárt – mert így a gazdaság stratégiai ágazatai omlanak össze, mert így generációk indulnak hátránnyal a piacon és a tudományos életben a fideszes oktatáspolitika miatt. Most pedig azokat az erdőket akarják kiirtani, most, 2022 derekán, amelyek a gyerekeinknek tisztítanák a levegőt 2100-ban is.”

Fekete-Győr Álmos is tüntetett pénteken

Fekete-Győr András Facebook-oldala

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, pénteken délután az ellenzék a fakivágások ellen tüntetett a Vértanúk terén. Erről a tüntetésről jelentkezett be Fekete-Győr András, az élettársa valamint a fiuk, Fekete-Győr Álmos.

A poszt tanúsága szerint Álmos is tüntetett, legalábbis apja, András ezt írta.
 

Közben csak annak a nyakából nézelődött. Magyarán, Fekete-Győr András gyermeke bár még járni nem tud, de apja szerint máris tüntetett.

 

 

 

 

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó