Természetesen a leginkább alkalmas
2022. augusztus 13. 00:32

Arató Gergely MTI/Szigetváry Zsolt

A DK-s képviselő elmondta, hogy mire készül Gyurcsány.

A Demokratikus Koalíció arra készül, hogy megoldja azt a válságot, amit az Orbán-kormány okozott hazánkban – minderről Arató Gergely beszélt az atv-ben. 

Nem kérdés, hogy a kormány megbukik, az a kérdés, hogy mikor – fejtette ki a Szigorlat című műsorában a DK-s képviselő.
 

Arató elmondta, hogy egyáltalán nem gondolná azt, hogy Orbán Viktorék „kihúzzák 2026-ig”. Az adásban felmerült, hogy a Gyurcsány Ferenc által hetek óta ismételgetett „készülünk” mire is vonatkozik valójában. Arató szerint minden válságot a kormány okozott, ami „egészen biztosan kiveri a biztosítékot majd a választóknál”, akkor pedig egyértelmű, hogy a miniszterelnöknek nem lesz más választása, mint az, hogy lemondjon. 

Az Orbán-kormány távozása után pedig valakinek át kell vennie a vezetést, erre pedig természetesen leginkább a DK alkalmas – hangoztatta Arató. 
 

„Na, és persze nem maradhat el a felelősségre vonás sem” – tette hozzá a DK-s képviselő.

Arató Gergely: Nem kérdés, hogy a kormány megbukik, az a kérdés, hogy mikor

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó