Orbán fejszével, gumicsizmában
2022. augusztus 12. 00:40

Kontra Facebook-oldala

 

Orbán Viktor kiirtja, felégeti a magyar erdőket

„Miután mindenki halálra dermedt, és már látja maga előtt a kopaszra tarolt Mátrát, a füstölgő facsonkokkal teli Bükköt, ahol a gumicsizmás-fejszés Orbán elégedetten ül le a Semjén Zsolt által kilőtt, utolsó őzgida tetemére, annak hoztunk pár tényt is.

 • Kezdjük ott, hogy az ellenzék imád rácsodálkozni arra, hogy az EU-s összehasonlításban milyen hátul vagyunk az erdősített területek arányát tekintve. Jé! Emlékeztetőül: a trianoni békediktátum folytán hazánk erdőinek 85 százalékát vesztette el, ebből kellett főznünk: napjainkra mégis sikerült az akkori állományt közel megdupláznunk. Esetleg a hegyeink hiányára is rácsodálkozhatnának.
 • Bármennyire is nyomja a ballib oldal a »fagyilkos Fidesz«-mantrát, a Fidesz-KDNP-kormányzat alatt hozzávetőlegesen rendre kétszer annyi fa nőtt Magyarországon, mint amennyit kitermeltek. Ez a 2000-es években még 62 százalékos kitermelési arányon állt (tehát az újonnan telepített erdők kb. 62 százalékát kivágták).
 • A mostani »túltartott« erdők nagy része invazív, nem őshonos fákból áll, pont ezeket tudják majd az erdőgazdálkodás keretében őshonosra cserélni. Igen, Magyarországon évszázadok óta tervszerű erdőgazdálkodás zajlik – bármilyen szépnek tűnik a mesékből, fantasy-filmekből ismert őserdők vágyképe (ezekben szokott Bambi ugrálni, sosem a szántóföldön).
 • Bár nagyon könnyű a házközponti fűtéssel ellátott lakásokból osztani az észt (a kormány meg a MOL majd úgyis megoldja), azért a jajveszékelő faölelgetők esetében mégis letesztelném, hogy egy vegyes tüzelésű kazánnal mihez kezdenének télen – mondjuk ha tényleg elzárják a gázt (ilyen úgyse fordulhat elő... oh wait). Cseréljenek már egy kicsit!
 • A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok csak akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani.”
kontra.hu - Facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó