Bajnai saját válságkezelő szobra
2022. augusztus 7. 00:15

MTI/Krizsán Csaba

Gréczy Zsolt szombaton hosszú Facebook-bejegyzésben magyarázta, hogy nem Gyurcsány Ferenc volt az, aki Orbánt kétharmadhoz segítette. A DK politikusa úgy fogalmaz, elolvasta Vágó István posztját, aki egy hangfelvételt tett közzé, ahol Bolgár György ráhagyja egy hallgatóra, hogy Gyurcsány Ferenc miatt lett az első kétharmad.

„Az egész belesóhajtás a gyalázkodó mondatokba egyetértő, de akkor tegyük rendbe ezt is” – jelentette ki és azzal folytatta, hogy az első kétharmad előtt a miniszterelnök Bajnai volt, az MSZP elnöke Lendvai Ildikó, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje pedig Mesterházy Attila.

Gréczy felhozta, hogy egy évvel korábban Bajnai közölte, hogy egy évre vállalja a feladatot, ezzel máris bizonytalanná tette a Fideszen kívüli világ helyzetét a választásra, nagy szívességet téve Orbánnak.

„Bajnai az utolsó parlamenti beszédében demokratának nevezte Orbánt, megnyitva ezzel a sorompót, hogy nyugodtan lehet rá szavazni erről az oldalról is” – sorolta sérelmeit a DK-s politikus, aki hibáztatta a baloldal politológusait, akik azt nyilatkozták akkoriban, hogy „jó lenne az országnak a stabilitást jelentő orbáni kétharmad, megnyitva ezzel egy újabb sorompót, hogy nyugodtan lehet rá szavazni”.

Gréczy szerint Bajnai nem kampányolt az előző 8 év eredményeivel, őt csak a saját „válságkezelő szobra” érdekelte és belerúgott a volt miniszterelnökebe, hogy mikor pártot alapított, nem honorálták a választók a tevékenységét. 

Mesterházy és az MSZP nem kampányolt az előző 8 év eredményeivel, mert akkor Gyurcsány időszakát is méltatni kellett volna” – fogalmazott a politikus, majd úgy folytatta, hogy amelyik koalíció (MSZP-SZDSZ) „nem csinál 8 év után eredménykampányt - pedig elsőként nyertek hatalomból választást - sőt, egymás püföli, felváltva szégyellve mindazt, amit az országért tettek, azt rútul elverik”.

Megvédte Gyurcsányt abban is, hogy Bajnai volt az, aki elvette a 13. havi nyugdíjat, hiszen ehhez a DK elnöke nem adta miniszterelnöki nevét. Felhánytorgatta, hogy nem lett volna 2010-ben kétharmad akkor sem, ha az MSZP és a liberálisok nem Gyurcsányt gyalázva keresték volna a jövőjüket.

„Az MSZP azóta minden választáson egyre rosszabb eredményt ért el, sosem heverte ki az Orbánt legyőző vezetője elárulását” – jelentette ki. A DK készül – zárta bejegyzését a párt lassan állandóvá váló fordulatával Gréczy Zsolt.
 
Gréczy elmagyarázta, hogy Gyurcsány semmiért sem hibás és már nagyon készülnek
mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó