Két remek Dallas-szakértő
2022. augusztus 6. 00:19

Gelencsér Ferenc szerint a miniszterelnök „sületlenségeket” beszélt Texasban.

A Momentum első embere sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor Dallasban elmondott  nyitóbeszédét, Gelencsér Ferenc hivatalos Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Orbán elmondta a sületlenségeit Texasban.

Még pont hazaér a rendkívüli parlamenti ülésre, ahol a magyar emberek valódi problémáival fogunk foglalkozni.

Remélem, hétfőn találkozunk, miniszterelnök úr!”

A Momentum-elnök nagyon várja haza Orbán Viktort

 

Nem szeretem, amikor politikusok hazudnak.

„A miniszterelnök tegnap Dallasban mondott beszédet az amerikai konzervatívok kongresszusán. Nem szeretem, amikor politikusok hazudnak; károsnak tartom a közéletünkre nézve. Az új politikai nemzedék azonban a valóság pártján áll, ezért az alábbiakban öt hazugságot fogok szembeállítani a valósággal.

Hazugság: »Orbán Viktor a nemzetközi befolyásának és népszerűségének köszönheti, hogy felszólalhatott az amerikai konzervatívok legfontosabb éves konferenciáján, a CPAC-en«

Valóság: A CPAC egyik szponzora a közpénzből fenntartott Alapjogokért Központ. Tehát Orbán a meghívását elsősorban a magyar adófizetők pénzének köszönheti. Ha ez nincs, nagy valószínűséggel meg sem hívták volna.

Hazugság: »Texashoz hasonlóan Magyarországon a szabadság, a függetlenség és a szuverenitás a legfontosabb érték«

Valóság: Bár ezek az értékek kétségkívül fontosak számunkra, magyaroknak, az Orbán-kormányról ez sajnos nem mondható el. A Fidesz 12 éve lábbal tiporja ezeket az értékeket. A szabadságot felszámolták (lásd KATA eltörlése, civilek ellehetetlenítése, közmédia elfoglalása), függetlenség helyett feudális függőségi viszonyokat alakítottak ki, szuverenitás helyett pedig kiárusították Magyarországot az orosz és a kínai hatalmi és gazdasági érdekeknek. Mi sem állhatna távolabb a függetlenségére büszke Texastól, mint az Orbán-rendszer.”

Fekete-Győr András: A miniszterelnök tegnap Dallasban mondott beszédet

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
MTI Hírfelhasználó