Márki-Zay Péter: Nem támogatjuk a DK-t az időközi választásokon
Az országgyűlési választások kampányában azt tapasztalták, Gyurcsány Ferenc valójában nem akarta leváltani a kormányt.
2022. július 31. 17:18

MMM-vezetés, középen Márki-Zay Péterrel (Fotó: Képernyőfotó/Facebook)

Plágiumbotrány, szavazatok megosztása, rendőrterror, orosz kémek által vallatott magyar állampolgárok – csak néhány vád, amelyet Márki-Zay Péter megfogalmazott mai Facebook-bejelentkezésében Gyurcsány Ferenccel szemben. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetősége úgy véli, ezek nem maradhatnak következmények nélkül. Nem támogatják a DK jelöltjeit az időközi választásokon.

Hiteles alternatívát teremtünk - nem támogatjuk a DK jelöltjeit az időközi választásokon – írta Márki-Zay Péter Facebook videója felett. Mint korábban beszámoltunk róla, három településen lesz ma időközi önkormányzati választás: Cserháthaláp és Mőcsény választói az új polgármester személyéről döntenek, a főváros XXII. kerületében az egyik egyéni választókerületben pedig új képviselőt választanak.

Nem lehet hiteles alternatíva

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőssége ennek apropóján ma egy szentgotthárdi kávézóból jelentkezett be Facebook élő videó formájában, s beszámoltak hétvégi megbeszélésük során született eredményekről. Eszerint az időközi választásokon a DK jelöltjeit azért nem fogják támogatni, mert a párt „több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat.”

Úgy vélik ez a magatartás nem maradhat következmények nélkül. 

Márki-Zay Péter elmondta, az országgyűlési választások kampányában azt tapasztalták, Gyurcsány Ferenc valójában nem akarta leváltani a kormányt. Emellett úgy vélik, hogy aki szakdolgozata során plágiumbotrányba keveredik, az nem lehet tisztességes képviselő a magyarok számára.

Szerintük nem lehet hiteles alternatíva egy olyan volt kormányfő, akinek „hatalma idején azonosítószám nélküli rendőrök földön fekvő ártalmatlan embereket rugdosnak és ütlegelnek.” Márki Zay kijelentette: Gyurcsány Ferenc idején „az orosz kémek magyar állampolgárokat vallathattak ki a magyar hatóság épületében”.

„Azért dolgozom hogy a DK legerősebb kormánypárti frakció legyen”

Korábban még másként vélekedett Gyurcsányról és pártjáról Hódmezővásárhely polgármestere. A Spirit FM Beszóló című műsorából már október elején, tehát még jóval a baloldali előválasztás eredményhirdetése előtt kiderült, hogy Márki-Zay Péter nemcsak, hogy nem tervez konzervatív kormányzást, de egyenesen azért küzdene, hogy az ellenzék 2022-es választási győzelme esetén a Gyurcsány-párté legyen a legerősebb frakció.

A műsorban Márki-Zay felidézte, már a közel egy évvel ezelőtt folytatott beszélgetésük során leszögezte Gyurcsány Ferencnek, hogy „elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen”. Érdemes felidézni a választási kampányból azt a mozzanatot is, amikor Márki-Zay Pétert a Pesti TV riportere, Bohár Dániel kérdezte Gyurcsány Ferencről. A miniszterelnök-jelölt akkor arról beszélt, hogy bár nem tart tőle, de biztosan le tudja őt váltani a Demokratikus Koalíció elnöke. 

Azt, hogy ki a kapitány, azt ő mondja meg – válaszolta a riporter azon kérdésére, hogy a DK-elnök mondja-e meg, ki a főnök a baloldalon.

MNO
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó