Éleslövészeten a Gripen-pilóták
Svédországban, éleslövészeten vesznek részt a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái és a műszaki állománya.
2022. június 17. 12:05

Légjáró csapataink Skandinávia fölött gyakorlatoztak – Képek:  Dr. Toperczer István alezredes

Svédországban, éleslövészeten vesznek részt a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái és a műszaki állománya.

A gyakorlat elsődleges célja a Gripenre újonnan került fiatal hajózóknak a levegő-levegő éleslövészet végrehajtása volt, ezzel is felkészítve őket a fegyveres légvédelmi készenléti szolgálat ellátására.

A gyakorlat során AIM-9 Sidewinder éles rakétalövészetet hajtottak végre drón által vontatott légi célokra, valamint gépágyú éleslövészeteket egy Learjet által vontatott, 800 méterre lévő légi célra.

A levegő-föld feladatok végrehajtásában tapasztalt állomány ezen kívül még kis magasságú navigációs feladatokat repültek, földi célok szimulált támadásaival egybekötve.

honvedelem.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó