Boróka külügyér
2022. május 28. 00:28

„Magyarország az ukrán-orosz konfliktus árnyékában szándékosan diplomáciai konfliktust generál szomszédjával, Romániával – mely ország elvileg NATO tagként és EU tagként is szövetségese.

Ezt a provokációt a mai kormányzati politika »nemzetpolitikának«, »magyarságpolitikának« maszkírozza. Holott emögött minden van, csak valódi »nemzeti célok« nincsenek. Partnere ebben a román kormány miniszterelnök-helyettese, Kelemen Hunor.

A magyar köztársasági elnök látogatását »magánlátogatásnak« nevezték, holott minden volt ez, csak nem »magánlátogatás«: tovább erősödött az erdélyi magyarok fölött amúgy is egyre határozottabban ott lévő gyanú, hogy destabilizációs tényezőt jelentenek, hogy etnikai kisebbségként politikai célokra, diplomáciai zavarkeltésre használhatóak.”

Parászka Boróka: Magyarország szándékosan diplomáciai konfliktust generál Romániával

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó