Bővül a magyar-olasz védelmi együttműködés
A Magyarország és Olaszország közötti védelmi együttműködés kibővítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a két ország védelmi minisztere, Benkő Tibor és Lorenzo Guerini hétfőn Budapesten.
2022. március 7. 22:13

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) katonai tiszteletadás mellett fogadja Lorenzo Guerini olasz védelmi minisztert a Hősök terén 2022. március 7-én. MTI/Illyés Tibor

A Magyarország és Olaszország közötti védelmi együttműködés kibővítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a két ország védelmi minisztere, Benkő Tibor és Lorenzo Guerini hétfőn Budapesten.

Közös sajtótájékoztatójukon elmondták: a két ország közötti együttműködés békében és háborús időszakban is fontos, mint most, Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja idején. Mind az olasz, mind a magyar védelmi miniszter határozottan elítélte az orosz inváziót, mindketten a háború mielőbbi tárgyalásos megegyezésének, valamint az elrettentésnek a fontosságát is hangsúlyozták.
   
Lorenzo Guerini kiemelt köszönetet mondott Magyarországnak a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerülő menekültekről való gondoskodásért.
   
Benkő Tibor azt is hangsúlyozta: az Olaszország és Magyarország közötti együttműködés erősítése is egy garancia arra, hogy ebben a régióban, Európában béke és biztonság legyen.

mti
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
 • Magyarország nem hagyja magát
  Európát többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése – sorolta Orbán Viktor.
 • Novák Katalin Kijevben
  A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.
MTI Hírfelhasználó