Aberrált Mikulással ijesztget a norvég posta
Kövér László a Mikulást homoszexuálisként ábrázoló norvég posta reklámjáról szólva azt mondta: azt két súlyosbító tényező még aljasabbá teszi. Egyrészt állami intézményről van szó és nem "Soros Gyuri bácsi NGO-iról", másrészt gyermekeink legkedvesebb ünnepeinek egyikét gyalázza meg.
2021. december 2. 21:06

A norvég állami posta jelvénye még a békeidőkből – arhív

Már régen találkoztunk ennyire ocsmány, gusztustalan provokációval, ami a hitünket, vallásunkat, meggyőződésünket érte - reagált a hirado.hu-nak csütörtökön Kövér László házelnök a norvég posta reklámjára, amelyben a Mikulást homoszexuálisként ábrázolták.

Az Országgyűlés elnöke a portálnak adott videós interjúban arra a kérdésre, hogyan éli meg, hogy egyes politikusok a gyermekek védelme érdekében sem emelkednek felül pillanatnyi érdekeiken, úgy válaszolt: ha két unokájának olyan világban kell élnie, ahol a legalapvetőbb kérdésekben sincs érték- és érdekazonosság a társadalom tagjai között, az "veszélyes és nehezen élhető világ lesz".
   
Szerinte a még aktív korban lévőknek "a normalitást vissza kellene helyezni a jogaiba", legalább 30 évet kellene visszamenni az időben, tisztázni kellene és konszenzusra kellene jutni a legalapvetőbb kérdésekben.
   
Ilyennek nevezte, hogy a család a társadalom legfontosabb alkotóeleme, hogy mindenkinek joga van a saját vallását megélni, és hogy egy nemzet tagjai vagyunk.
   
A házelnök elmondta: emlékszik, hogy 2010 előtt minisztériumi döntéselőkészítő dokumentumok születtek például arról - másolva a nyugati példákat -, hogy az óvodapedagógusok ne erőltessék a nemi sztereotípiákat.
   
De ezt akkoriban még próbálták titokban tartani. "Ez a világ itt dörömböl Magyarország kapuin is most már" - jegyezte meg.
   
A Nyugat-Európában végbemenő kulturális változásokról szólva elmondta: európai emberként kifejezett aggodalmat érez.

Kocka a videóból – dw.com   

Évezredekig a Nyugat kulturális, civilizációs közösség is volt. Az, hogy mi történik Európa katedrálisai körül, milyen értékekkel, vallással, törvényekkel bíró közösség ver ott tanyát, "nekünk sem mindegy, mert a közös kultúrkincsünk van veszélyben" - fogalmazott.
   
Hangsúlyozta, Magyarország csak annyit tud tenni, hogy "a saját határainkon megállítsuk az őrületnek ezt a hullámát".
   
A Mikulást homoszexuálisként ábrázoló norvég posta reklámjáról szólva azt mondta: azt két súlyosbító tényező még aljasabbá teszi. Egyrészt állami intézményről van szó és nem "Soros Gyuri bácsi NGO-iról", másrészt gyermekeink legkedvesebb ünnepeinek egyikét gyalázza meg. "Mindennek van határa, csak az aljasságnak és az abszurditásnak nincs" - közölte.
   
Az ilyen reklámok célja szerinte a tudatos provokáció a határok újabb és újabb kitágítására; és "sunyi visszaélés a keresztényi türelemmel".
   
Márki-Zay Péterről szólva azt mondta, nem romlott róla a véleménye, mert az eddig is olyan volt, ahonnan "nincs már lejjebb".
   
A szavazóknak azt üzente, mérlegeljék, mit veszíthetnek, ha ugyanúgy "elrontják a választást", mint 2002-ben.
   
A rezsicsökkentés elvétele, a migránsok beáramlása, a multikat kiszolgáló gazdaságpolitika mellett "a nem materiális értékeinket is le fogják nullázni" - jelentette ki Kövér László. Veszélybe kerül szerinte az elmúlt 12 év alatt elért anyagi és szellemi értéknövekedés.

Kövér László – archívMTI/Kovács Tamás
   
Az alkotmányos puccsisták ugyanis világossá teszik, hogy az ezeréves magyar történelem és a kétezer éves kereszténység "csak ostoba lózungok," amelyekhez nincs köze az Alaptörvényhez - mondta az Országgyűlés elnöke.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
 • A baloldal irányítja a tüntető álcivileket
  Baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak.
MTI Hírfelhasználó