Brüsszel rögeszméjévé vált a migránspártiság
Menczer Tamás: A "helyzet érdemben változatlan". Brüsszelben továbbra is meghatározóak az olyan "bevándorláspárti" politikusok, akik a migrációt nem problémának tekintik. Sőt úgy gondolják, a migráció jelenti a megoldást Európa összes problémájára.
2021. november 22. 21:55

Brüsszel kedvencei: migránsinvázó a fehérorosz-lengyel határon – dw.com

Az illegális migráció kérdésében Brüsszel ugyanabba az irányba halad, mint korábban - emelte ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Menczer Tamást a többi között annak apropóján kérdezték, hogy kedden Budapesten tanácskoznak a visegrádi országok (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) kormányfői a migrációról.
   
A "helyzet érdemben változatlan". Brüsszelben továbbra is meghatározóak az olyan "bevándorláspárti" politikusok, akik a migrációt nem problémának tekintik.

Sőt úgy gondolják, a migráció jelenti a megoldást Európa összes problémájára - mondta, hozzátéve: a magyar kormány továbbra is problémának tartja az illegális migrációt.
   
Ylva Johansson uniós belügyi biztos egyes kijelentéseit rémisztőnek nevezte az államtitkár.

Példaként említette, hogy a biztos korábban arról beszélt, a migránsok nélkül Európa nem tudott volna felülkerekedni a koronavírus-járványon, de - Menczer Tamás szavai szerint - azt is mondta, hogy a befogadó nemzeteknek kell "jobban alkalmazkodniuk a bevándorlókhoz".
   
Brüsszelben már rég ki kellett volna mondani: "Európába illegálisan nem jöhet be senki" - jelentette ki Menczer Tamás, megjegyezve: "akkor a bajok jelentős részét megúszhattuk volna".
   
Az államtitkárt kérdezték Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt leveléről is. Ennek kapcsán azt mondta, a magyar miniszterelnök egyértelműen fogalmazott: azon tagállamokat, amelyek saját és Európa határait védik, nem szabad támadni. Menczer Tamás azt is kiemelte: Magyarország szolidáris Lengyelországgal, amely védi a határt.
   
Orbán Viktor levelében hangsúlyozta továbbá - a magyar kormány által évek óta hangoztatott álláspontot -, hogy lépéseket kell tenni az európai határok megvédése érdekében - mondta Menczer Tamás, aki szerint az elmúlt években Brüsszelben semmilyen érdemi határvédelmi döntést nem hoztak.
   
A hétfőn kezdődött oltási akcióhétről szólva a KKM államtitkára mindenkit az oltás felvételére buzdított.
   
A statisztikák világosak - szögezte le, kifejtve: az oltatlanok tízszer nagyobb valószínűséggel kapják el a koronavírust és nagyobb az esélyük a súlyos tünetekre is.
   
Menczer Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy az oltás az egyetlen lehetséges út, hogy "a normálishoz legközelebbi kerékvágásban" mehessen az élet.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó