Ki fogjuk söpörni a hatalomból a Karmelita Kolostorban ülő "nemzetáruló brigádot"!
Az ellenzék "ki fogja söpörni a hatalomból" a Karmelita Kolostorban ülő "nemzetrabló, nemzetáruló brigádot", jövő tavasztól "jó kézben lesz a haza sorsa" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap, Budapesten, a DK XI. kongresszusán és az ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a budapesti Kongresszusi Központban.
2021. augusztus 29. 18:15

A pártelnök hangsúlyozta: szembe kell szállni azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a jelenlegi rendszer "kirángassa" Magyarországot az Európai Unióból.

"Mert a mi ellenfeleink nem Berlinben vannak, nem Párizsban, nem Madridban és nem Lisszabonban (...). A mi ellenfeleink, a Karmelita Kolostorban ülő, az őt körülvevő, az általa épített nemzetrabló, nemzetáruló brigád. Ők az ellenfeleink, akiket ki fogunk söpörni a hatalomból" - fogalmazott a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte: az elmúlt több mint 10 évben a "rendszer ellenzékéből", "a haza reménye lett" a mai ellenzék, mert az ellenzéki pártok megértették, hogy együtt kell működniük. Kijelentette: "jó kézben lesz haza sorsa" jövő tavasztól.

A pártelnök szerint az ellenzék végső célja, hogy "hazát teremtsen az országból". "Azt szeretném, hogy itthon legyünk Magyarországon, és legyünk otthon Európában. Ez a feladata az ellenzéknek, ezért kell megküzdeni" - fogalmazott.

Kijelentette: a választásokkal kormányt fognak váltani, de rendszert váltani csak kormányzással lehet majd. Úgy vélte: az Antall Józsefet követő több mint 30 évben a következő miniszterelnöknek lesz a legnehezebb a dolga, mert itt marad majd "a NER nemzetet béklyóba szorító öröksége", intézményekkel, szabályokkal, személyi függésekkel, elrabolt gazdasági szektorokkal és zsarolható szereplőkkel. "Ezt megtörni iszonytató munka lesz. Ember kell ehhez, mondhatnám egy asszony" - fogalmazott.

Hozzátette: ezt a rendszerváltást Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje fogja vezetni, mert ő az, aki képes arra, hogy egyszerre legyen kemény, miközben kompromisszumokkal összetart egy koalíciót.

A pártelnök a küldöttek előtt mondott beszédében arra is kitért: a kormánypártok egy "KRESZ-tábla üzenetének intellektuális mélységével" most azt mondják, hogy "Stop Gyurcsány". "Nem bánom, de ez kevés lesz fiúk, lehet ágaskodni, pipiskedni" - jegyezte meg, a DK tagjainak pedig azt üzente, ne féljenek attól, hogy háborúba kell menni, mert "ez a harc fogja elhozni a békét". A DK 60 jelöltjének azt ígérte: pártjuk megvédi és kiáll mellettük, ha a kampányban személyükben támadják majd őket.

Pártársait arra is figyelmeztette: amikor a kormányoldalon "érzik már, hogy bajban vannak, akkor a gonosz kísérteni fog". Ezért azt kérte: a DK-sok álljanak ellen a kísértésnek.

Végül úgy fogalmazott: az "Eucharisztia nevében" nem ígérhet bocsánatot, "mert nem bocsátunk meg azoknak, aki megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazát az elmúlt 12 évben". De - folytatta - "szerencséjük lesz, mert egy tisztességes hatalom tisztességes független igazságszolgáltatása fog majd pálcát törni felettük". "Jobban járnak mintha mi tennénk" - jegyezte meg.

Háborúra készül a békéről szónokoló Dobrev Klára

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a rendezvényen arról beszélt: nem egyszerűen kormányváltásra készülnek, a tét ennél sokkal nagyobb, mert egyre közelebb van a "Huxit", Magyarország kilépése az Európai Unióból. A választás tétje nemcsak az lesz, hogy igazságos és tisztességes Magyarországot akarunk-e, hanem hogy mi, illetve gyerekeink és a unokáink életében Európa felé megyünk vagy "kacsingatunk" egyre inkább kelet felé - mondta.

A békét és a tisztességet a beszéde során többször is emlegető Dobrev szerint a jelenlegi kormánnyal szemben minden konfliktust „el kell vinni a falig”, de a balliberális pártok közötti konfliktusokat el kell simítani

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs

A választás egyetlen céljának azt nevezte: legyőzni Orbán Viktort 2022 áprilisában, majd úgy kormányozni, hogy ez a rendszer soha többé ne épüljön vissza.

Arra figyelmeztetett: az Orbán-rendszer készül arra, hogy elveszti a választásokat, megpróbálja majd az új kormány mozgásterét korlátozni, hogy a lehető leghamarabb megbuktassák, ezért ha az új kabinet nem tud majd jól kormányozni, akkor nem kell egy év sem, hogy "Orbán Viktor bosszútól szomjazva visszatérjen hatalomba". Hozzátette: okos, gyors és a szakszerű kormányzással kell lebontani Orbán Viktor rendszerét. Úgy vélte: mivel a magyar közigazgatásra Orbán Viktor ráültette a "saját mamelukjait", így a kormányváltás után "egyszerre több tucat helyen kell, azonnal és szakszerűen" belenyúlni az államigazgatás és közigazgatás rendszerébe.

"Aki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje akar lenni annak tudomásul kell vennie: ha mi nem számolunk le az Orbán-rendszerrel, akkor az Orbán-rendszer fog leszámolni velünk" - fogalmazott Dobrev Klára, hozzátéve, ő "ezekkel" nem akar kiegyezni, hanem le akarja győzni őket "egyszer és mindenkorra".

Dobrev Klára a következő nyolc hónap feladatait négy pontban foglalta össze: az első az előválasztás, majd elkezdődik a választási kampány, amelyben közös arculattal, egységes kommunikációval lépnek majd fel az ellenzéki pártok. Hozzátette: a kampánnyal párhuzamosan szoros, szolidáris szövetséget kell alkotni az ellenzéki pártokból, és még idén év végéig meg kell alakítani az új "köztársasági kormányt", illetve ki kell dolgozni a kormányprogramot.

A negyedik feladatnak pedig azt nevezte: haladéktalanul nemzetközi tárgyalásokat kell kezdeni Magyarország európai és amerikai partnereivel, vissza kell vezetni Magyarországot Nyugat-Európába.

"A változás elkerülhetetlen" - zárta beszédét a DK miniszterelnök-jelöltje.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó