A miniszter visszaszólt
Kásler Miklós reagált Szél Bernadett vádaskodására, miszerint hatástalanok lennének a keleti vakcinák. Az emberi erőforrások minisztere nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy Dobrev Klára a kormány járvány elleni védekezését kritizálta.
2021. augusztus 14. 10:30

„Értem, hogy a baloldal politikai tőkét akar kovácsolni a jelenlegi helyzetből, de azt ne az emberi életek árán tegye” – szögezte le a miniszter az Életközelben című videósorozat legújabb részében, amelyről a Magyar Nemzet online is beszámolt.

Amíg nincs megfelelő számú vizsgálati eredmény a birtokunkban, nem közlünk adatokat, mert ez a tudományos közlés etikája. Még akkor se, ha Szél Bernadett képviselő asszony, akinek halvány fogalma sincs az orvostudományi kutatásokról, ezt észrevételezi – tette hozzá Kásler Miklós.

Majd kiemelte: körülbelül tízezer életet mentett meg a magyar kormánynak az a döntése, hogy megszervezte az oltást és bevonta a keleti vakcinákat is.

Kásler Miklós arról is beszélt, hogy a kutatások eredményeit akkor lehet nyilvánosságra hozni, amikor ennek a tudományos értékű feldolgozása megtörtént és várhatóan egy nagy nemzetközi szaklapban megfelelő opponálások után, lektorálást követően közzéteszik.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy egy kétkarú vizsgálatot kezdeményezett, aminek az egyik karja felméri, hogy a vakcinák milyen hatékonysággal előzték meg a fertőzések kialakulását, illetve a haláleseteket.

A másik vizsgálat, amire Szél Bernadett is utalást tett, eléggé minősíthetetlen stílusban, tartalom nélkül, az arra vonatkozik, hogy vizsgáljuk mind az öt vakcina után az ellenanyagokat és vizsgáljuk a sejtes immunitást, mert ebből a kettőből tevődik össze az emberi szervezet teljes immunitása – tette hozzá a miniszter.

A miniszter azt sem hagyta szó nélkül, hogy a napokban Dobrev Klára is a kormány járvány elleni védekezését kritizálta. Ezért Kásler Miklós emlékeztetett: a Nikkei című gazdasági lap a világon a harmadik legsikeresebbnek nevezte a magyar kormány intézkedéseit.

„Én jobban elfogadom az ő hozzáértésüket, mint a képviselő asszonyét” – szögezte le a politikus.

Feltette a kérdést: a baloldali politikusok – köztük Dobrev – oltásellenes kampánya vajon hány embert bizonytalanított el az oltásoktól, és hány ember haláláért felelős?

hirado.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó