Szabó Tímea megtagadná a segítséget a külhoni magyaroktól
Szabó Tímea, a Karácsony Gergely vezette Párbeszéd frakcióvezetője az Országgyűlésben azért bírálta a kormányt, hogy pár ezer maszkkal segíti a határon túli magyar közösségeket. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára botrányosnak nevezte a kijelentést – írja cikkében az Origo.
2020. április 20. 15:26

Karácsony Gergely pártjának parlamenti frakcióvezetője, Szabó Tímea arról beszélt napirend előtt az Országgyűlésben, hogy a kormány miért adott több ezer maszkot a határon túli magyar közösségeknek, mert azokat itthon kellene felhasználni. Ezt követően a kormánypárti képviselők megtapsolták a kormány azon lépését, hogy a határon túli magyaroknak is juttattak védőeszközöket – írja cikkében az Origo.hu.

Botrány, hogy a Párbeszéd meg akarja tagadni a határon túli magyaroktól a segítséget – így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Origo
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az erkölcsi hontalanok rátámadnak népükre
  Amit az erkölcsi hontalanok az „árnyékkormányfővel” az élen művelnek Brüsszelben annak érdekében, hogy a Magyarországot jogosan megillető ezermilliárd forintokat ne fizessen meg az Európai Unió, az a nihilisták végső kétségbeesése – fogalmaz dr. Somogyi János.
 • Az ötödik Orbán-kormány miniszterei
  A kormány novemberben döntött önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel.
 • Oroszország egyik legpusztítóbb fegyvere
  A 9K515 Tornádó-Sz rakéta-sorozatvető ereje állítólag az atombombáéval vetekszik. Az orosz rakétacsapások főleg a vízellátó és áramszolgáltató rendszereket veszik célba.
MTI Hírfelhasználó